2016-2017 Bahar MIMB/ARCH 409-410 Öğrenci İşleri

MIMB 409-410 Öğrenci Çalışmaları / ARCH 409-410 Studio Works

Prof. Dr. Cengiz EREN

Yrd. Doç. Dr. Yekta ÖZGÜVEN

Yrd. Doç. Dr. Özgür ÖZKAN (MIMB-ARCH 409 Koordinatörü)

Arş. Gör. Behiç Can ALDEMİR

Arş. Gör. Ece Sıla BORA

Arş. Gör. Meryem Melis CİHAN

Arş. Gör. Merve Aslı KARA

Arş. Gör. Elçin Burcu TEMEL

Doç. Dr. İ. Hakkı MOLTAY

Yrd. Doç. Dr. Meral AYBERK

Yrd. Doç. Dr. İsmail GÜNUR

Ögr. Gör. Fırat AKSAKAL

Öğr. Gör. Akil ÇAKMUT

Ögr. Gör. İlhami KURT

Öğr. Gör. Esat ÖZKAN

KONU 1 // MİMARLIK FAKÜLTESİ: Projenin amacı, öğrencilerin 4 yıl boyunca deneyimledikleri fakülte mekânları için alternatif üretimler yapmalarıdır. Temel olarak öğrencilerden, eğitim süreleri boyunca kimi zaman kullanım kolaylığı veya zorluğu yaşadıkları, kimi zaman olumlu veya olumsuz yanlarını dile getirdikleri fakülte mekânlarını eleştirel bir tasarım yaklaşımı ile yeniden ele almaları beklenmiştir. Maltepe Üniversitesi kampüsü içerisinde mimarlık fakültesi tasarımına ek olarak yurt binası tasarımı da projeye eklenmiştir. Asıl hedef, öğrencilerin, artık eğitimlerinin son aşamasına gelmiş olan bir mimar adayı olarak, öncelikle kendilerinin en yoğun biçimde kullandıkları mekânlara dair hayallerini tasarlayabilmelerine imkân tanımaktır.

Ezgi Beste Esmeray

Aycan Çek

Işıl Su Tan

Göksel Engin

Serpil Öz

Gizem Karaoğlu

Tuğba Kara

KONU 2 // MÜZE: Müze projesi Başıbüyük, Kadıköy ve 4.Levent’te belirlenen alanların birinde tasarlanmıştır. Projenin lokasyonu, kent içi yeri, işlevsel ve kütlesel yerleşimi, ulaşım bakımından çevre ilişkileri bakımından ele alınmaktadır. Müzenin ana işlevi öğrenci tarafından seçilmiştir. Müze kendi ana işlevinin yanı sıra geçici sergiler, film ve tiyatro gösterimleri, konserler, hafta sonu gezileri, atölye çalışmaları, drama kursları vb. gibi programları içermektedir.

Hatice Danacı

KONU 3 // ŞİŞLİ'DE YAPI KOMPLEKSİ: Şişli 'de Piyalepaşa Bulvarında Merkezi İş Alanı(MİA) olarak tanımlanan verili parselde belirli imar koşullarına uygun bir yapı kompleksi tasarımı dönem başında istenmiştir. Bölgeye uygun olan ticaret ve hizmet kapsamındaki fonksiyonlar öğrenciler tarafından seçilmiştir. Otel, İş merkezi, gençlik merkezi, kültür merkezi vb. fonksiyonlarda yapı tasarımları yapılmıştır.

Seda Yıldız

Almira Su Kurtişoğlu